Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.11.15. 15:31 smartstaff

Az Erste Bank leépítést tervez!

A gazdasági válság mindenhová elér. Ezt a közhelyet már unjuk is.Újabb hír: 9 százalékos létszámcsökkentés lesz az Erste-nél, 250 banki alkalmazott veszítheti el az állását. Magyarázatot is kapunk: nagy szerepe van a leépítésben a bankadónak, de romlottak a bevételi kilátások és a hitelezési piac is lelassult.

Már a múlt héten hírt adott arról a Napi Gazdaság, hogy a K&H Bank nagymértékű leépítést készít elő a megnehezedett gazdasági körülmények miatt. Most pedig újabb bank kényszerül ilyen lépésre.

Az ok? A válság következményeként fennálló korlátozott bevételi kilátások, a hitelezési piac jelentős lelassulása, valamint a nagy mértékű bankadó kivetése miatt mintegy 9 százalékos létszámcsökkentést tervez még idén az Erste Bank Hungary Nyrt.E nnek következtében körülbelül 250 banki alkalmazottat küldenek el. De mi lesz velük? És ha ez így folytatódik, akkor milyen személyes szakmai újra pozicionálást és szakmai rebrandinget kell a banki alkalmazottaknak, közalkalmazottaknak stb. végrehajtani.M ilyen képzési lehetőség vannak számukra?

Ugyanis e lépés nélkül a hosszú távú stabil működését is veszélyeztetheti – nyilatkozta a hitelintézet. Viszont ez a karcsúsítás biztos, hogy tovább fog gyűrűzni a bankok egyéb alvállalkozói felé is (pl. médiaköltések csökkentése).

Forrás: index.hu

Szólj hozzá!

Címkék: hírek stressz aktualitások


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr402450272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása