Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.10.08. 17:27 Hajdu Zoltán

Az önéletrajz-írás mesterei

Az önéletrajzunk úgy működik az álláskeresésben, mint egy kulcs: ez nyithatja meg előttünk az ajtót egy személyes interjúhoz, így közvetve a vágyott pozíció megszerzéséhez. Azonban ha ez a „kulcs” nem illeszkedik, vagy érezhetően csak recsegve-ropogva fogja tudni elfordítani azt a képzeletbeli zárat – amely itt a kiválasztást végző személy metaforája – akkor lehet, hogy végleg kívül rekedünk, hiába megfelelőek a képességeink, elegendő a tapasztalatunk.

Az önéletrajzunk egy eszköz az énmárkánk bemutatásához, eladásához: személyes marketingünk része és fontossága vitathatatlan, hiszen a klasszikus álláskeresési folyamatban ez az első üzenet, amit el tudunk juttatni a munkaadóhoz, ezzel gyakoroljuk az első benyomást a kiválasztókra.

Az „elsőség” kritikus szerepet ad önéletrajzunknak, ezért elengedhetetlen, hogy olyan CV-t küldjünk, amely megfelelően tükrözi személyiségünket, tudásunkat, tapasztalatunkat – ezen a ponton azonban nagyon sokan hibáznak és itt lépnek be a képbe a hivatalos szakértők.


 

Az első lépés ahhoz, hogy valaki meghozza a döntést, hogy egy szakértővel írassa meg az önéletrajzát, azzal kezdődik, hogy megértjük, hogy mit is kapunk tőlük:

1. Az ilyen területre szakosodott cégek közül sokan szolgáltatáscsomagot nyújtanak, amelybe beletartozik a CV és a kísérő levél megírása, sőt, még a social network profiljaink fejlesztése is.

2. Egy profi önéletrajzíró ismeri ennek a területnek minden csínját-bínját, tudja, hogy minek kell feltétlenül szerepelnie, mit lehet kihagyni, és hogy hogyan lehet felépíteni úgy egy CV-t, hogy abból világosan kiderüljenek az erősségeink és eredményeink.

3. A szakértők által összeállított önéletrajzok hatékonysága jól mérhető: a Professional Resume Services felméréseiből például az derült ki, hogy ha a jelöltek a profik által megírt CV-jüket újra kiküldték korábban már megpályázott helyekre, akkor tízből kilenc esetben behívták őket interjúra!

Amennyiben szeretne segítséget kapni önéletrajza, motivációs levele megírásához vagy úgy gondolja, hogy szakértők segítségével, tanácsaival sikeresebben szerepelhetne egy állásinterjún, kérjük, látogasson el honlapunkra és tekintse meg Karrierközpontunk lehetőségeit.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr982356656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása