Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.11.13. 16:12 smartstaff

A munka a legerősebb stresszfaktor!

A magyarországi nagyvállalatok dolgozói nem keresik a megoldást a problémáikra, inkább az alkoholba menekülnek - adta hírül kutatási eredményét az Értéktrend.

A 300 fős mintával készült stresszfelméréséből az derült ki, hogy az elmúlt két évben a munkahely vált egyértelműen életünk legnagyobb stresszforrásávé, meg előzve ezzel a családdal kapcsolatos kérdéseket. Háttérbe szorultak az olyan "klasszikus félelmek", mint a nyugdíjba vonulás, a válás vagy a kórházi kezelést igénylő súlyos betegségek.

A másik sokkoló eredmény a stresszoldás módszerével kapcsolatban született: a megkérdezettek az első két helyen az alkoholt és a dohányzást jelölték meg.

Az Értéktrend pszichológus szakértői hangsúlyozták, hogy egy ennél szélesebb körű felmérés minden bizonnyal még szélsőségesebb arányokat eredményezne. E kutatás alanyai ugyanis a magasabb képzettségű és társadalmi pozíciójú munkavállalók köréből kerülnek ki.

A Regus 13 országban, 11 ezer válaszadó körében végzett felmérése szerint, a gazdasági visszaesés hatására a vállalatok 58 százalékánál érzékelhető mértékben megugrott a munkahelyi stressz. Az ennek következtében beálló egészségromlás pedig - becslések szerint - évi 20 milliárd euró költséget jelent az unióban.

Forrás: hrportal.hu

Szólj hozzá!

Címkék: munka stressz állás aktualitások


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr532446466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása