Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.11.10. 19:23 smartstaff

Soványabb lesz a boríték

"Jövőre ugyan csökken a személyi jövedelemadó (SZJA) kulcsa, egységesen 16 százalék lesz, míg most évi ötmillió forintig 17, a fölött 32 százalék, ennek ellenére sokan nem lesznek boldogok, ha kézhez kapják a januári fizetésükről szóló kimutatást. Béremelés nélkül, márpedig a jelenlegi bizonytalan gazdasági környezetben nyilván szép számmal lesznek olyan munkahelyek, ahol erre nem lehet számítani, aki idén bruttó 290 ezer forintnál kevesebbet keresett, az jövőre alapesetben kisebb nettó keresetre számíthat. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy jövőre 3,5-4 százalékos lesz a várakozások szerint az éves átlagos infláció, akkor ahhoz legalább 350 ezer forintos bruttó bér kell, hogy az adóváltozások eredőjeként a fizetés megőrizze vásárlóértékét. De lássuk, mire számíthat jövőre, akinek átlagos a keresete?"

Ez is elgondolkozásra késztethet mindenkit aki havi 500.000 Ft alatt keres.

Forrás: nol.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr902439216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása