Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.02.28. 22:35 Hajdu Zoltán

Közelharc az állásokért

Egy friss brit kutatás szerint átlagosan 120 jelentkező jut egy meghirdetett állásra.  A The Daily Telegraph online verziójában megjelent hírt alátámasztotta az a tény is, hogy az újságban meghirdetett egyetlen pozícióra több, mint 350-en jelentkeztek. Ez olyan, mint ha itthon egyetlen állásra 2 egyetemi évfolyam akarna egyszerre pályázni.

A hazai helyzet is nagyon hasonló: a munkaerő-közvetítő cégek elmondása alapján 2008 óta folyamatosan nő a meghirdetett pozíciók száma, de a helyzet mégis aggasztó, mert átlagosan nyolc jelentkező jut egy állásra. A válság miatt minden állás kelendő, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pályázók sokszor válogatás nélkül jelentkeznek a meghirdetett pozíciókra, hátha sikerül bejutniuk valahová. A hvg.hu által megkérdezett munkaerő-közvetítő cégek egybehangzó véleménye szerint 2009-ben kelendőek voltak az angolul beszélő mérnökök, programozók, informatikusok, a több éves tapasztalattal bíró IT-szakemberek és a pénzügyi szektorban dolgozó szakemberek. Prognózisuk alapján nem lesz ez másként 2010 első félévében sem.

A teljes hírt elolvashatod a HVG Karrier oldalán.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás nagy britannia állás álláskeresés jelentkezés csakhaladoknak hvg karrier


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr251796696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása