Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.02.15. 17:52 smartstaff

Valami megmozdult

Az elmúlt másfél év során másról sem hallani, mint hogy válság van. Ez szomorú tény, 2010 azonban már pozitív változásokkal kecsegtet. Messzemenő következtetéseket nem vonnánk még le, de az álláskeresők örülhetnek annak a hírnek, mely szerint az idei Állásbörzén szép számmal képviseltetik magukat a cégek. 

Aki álláskereső a jelenlegi magyar munkaerő-piacon, az hallott már, vagy részt is vett a HVG Állásbörzén. A vidéki egyetemi állásbörzéket megelőzve, az évente 2 alkalommal megrendezésre kerülő Állásbörze országos rendezvénnyé nőtte ki magát, és a frissdiplomások és egyetemisták munkaerő-piaci szárnypróbálgatásainak elsőszámú színterévé vált.

A gazdasági válság legmélyebb bugyraiban is volt tavaszi és őszi állásbörze 2009-ben, és most közeledik az idei első rendezvény (2010. március 25-26.). A tavalyi év eredményei azt erősítették meg, hogy a legkeresettebb szakterületek továbbra is a gazdasági-pénzügyi, műszaki-mérnöki és IT-informatikai területek, és a kiállító cégek több mint 80%-ban keresnek pályakezdőket és diplomásokat (tapasztalattal) egyaránt. A HR portál információ szerint pedig idén egyre több cég kezd toborzásba, amit az is bizonyít, hogy a HVG Állásbörze kiállítói helyeinek már 70%-a elkelt a rendezvény előtt majd 2 hónappal. A jelenlegi hírek szerint, az eddig lefoglalt helyek tulajdonosai főként a telekommunikációs szektor, a gyártó- és szolgáltató vállalatok képviselői. Javasoljuk minden álláskeresőnek, ha előrelépést szeretne, ne üljön a babérjain, hanem vegyen részt az eseményen!

Szólj hozzá!

Címkék: álláskeresés toborzás állásbörze hvg állásbörze állásbörze kiállítók


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr611760840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása