Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.10.05. 14:26 smartstaff

Van-e biztos munkaerő?

Sokkoló adatokkal állt elő az amerikai Spherion Staffing Services: néhány hete lezajlott kutatások eredményei szerint a munkavállalók túlnyomó többsége "gondolkodik a munkahelyváltáson a közeljövőben, illetve már jelenleg is keresi új helyét, függetlenül attól, hogy mostani munkáltatójánál jól érzi magát, vagy sem." 

Az igazán érdekes az, hogy mennyi is ez a túlnyomó többség?

Nem is gondolnánk, de a megkérdezettek 95 százaléka nyilatkozott a fenti módon.

Ez azt jelenti, hogy a tesztben résztvevő munkavállalók mindössze 5 százaléka mondta azt, hogy "élvezik azt amit a jelen munkahelyükön csinálnak és nem gondolkodnak váltáson". Nézzük meg néhány példán át, hogy mit is jelent ez számokban:

Mint munkaadó számolnunk kell azzal, hogy 10 alkalmazottunkból 9 kész arra, hogy bármelyik pillanatban kilépjen a cégüktől, ha a legminimálisabb lökést megkapja ehhez. Egy 40 főt foglalkoztató vállalkozás esetében ez azt jelenti, hogy mindösszesen 2 olyan dolgozónk van, aki maximálisan elégedett és meg sem fordul a fejében hogy más cégnél folytassa a pályafutását.

"Az idei felmérésünk eredményei világosan rámutatnak, hogy a recesszió be nem gyógyult sebeket hagyott maga után a dolgozók fejében." - mondta Loretta Penn, a Spherion elnökasszonya. - "Ez a tanulmány élénk emlékeztető, hogy az amerikai munkavállalók komoly árat fizettek a gazdasági visszaesés alatt és ezt nehezen felejtik el az emberek."

A felmérés eredményének van azonban egy másik oldala is: a váltás igénye értelemszerűen üresedéseket is jelent. A távozó munkavállalók helyét újaknak kell betölteniük, beindul egy erőteljes fluktuáció, következésképpen új emberek kerülnek be a munkaerőpiaci körforgásba.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás humánerőforrás aktualitások hr szektor


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr552346784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása