Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.05.01. 20:16 Hajdu Zoltán

Motiváció

 Hétköznapjainkat gyakran áthatja az unalom, a fásultság, és akárhogy próbálunk tenni ellene, ez munkahelyi teljesítményünket is befolyásolja. Ilyenkor nem tudunk kreatívan gondolkozni, sikeresen teljesíteni és eredményeket felmutatni…

Ebből következik, hogy a motiváció lényegében az a hajtóerő, ami előbbre visz minket. A szakmai motiváció megléte a sikeresség elengedhetetlen feltétele!

David Maister, a Harvard Business School egykori tagja és  bestseller író is felfigyelt a munkához kapcsolódó motiváció fontosságára. Kutatása során megkérdezett 139 professzionális HR szolgáltató céget. 

A vizsgálati eredmények 5589 válaszadót elemeztek, hogy melyek azok a  kulcsfaktorok, amelyek pozitívan hatnak a pénzügyi teljesítményre, szakmai előbbre jutásra. Maister eredményei valóban elgondolkodtatóak: kilenc következtetése közül az egyik legfontosabb az, hogy azokkal a dolgozókkal foglalkoznak a vezetők, akik leginkább motiváltak és ezáltal leginkább hozzájárulnak a vállalat sikeréhez.

A teljes cikket itt olvashatják:
http://humanresources.about.com/od/motivationsuccess/a/managers_duh.htm

A motivált dolgozó nagy kincs egy vezetőnek, mivel így hozzájárul a vállalat sikeréhez. Ez a személy, miközben önmagát „fejleszti tovább”, egyben a cég számára is fejlődést jelent, hiszen az a személy, akinek vannak céljai, mindig sokkal jobban és kreatívabban teljesít, mint munkaunt-befásult társai.

Tehát, ha motiváltak vagyunk szakmánkban/munkahelyünkön, cselekszünk, célokat tűzünk ki magunk elé, és azokat meg is valósítjuk, felfigyelnek ránk! A szakmai haladás pedig, mint tudjuk, magánéleti haladást eredményez…

Ha pedig nem vagyunk motiváltak és nincsenek céljaink… hát akkor nem siker- és célirányosan cselekszünk, nem haladunk… nem figyelnek fel ránk. Ehhez kapcsolódóan pedig eszembe jut egy frappáns kis gondolat, ami mindent elmond:

A legszörnyűbb büntetés, amit egy embernek ki lehet találni, az, hogy késő öregkorában arra kényszerítik, hogy naponta többször egy olyan filmet nézzen végig, amely azt mutatja be, hogy milyen élete lett volna, ha mert volna hinni az álmaiban és mert volna tenni értük.

Szólj hozzá!

Címkék: hajtóerő haladni


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr481967155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása