Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2011.04.21. 10:40 smartstaff

Pályázási célok

Egyszerű, de mégis nehéz feladat céljaink elérése. Ahhoz, hogy elérjük, el kell képzelnünk mit is akarunk, a figyelmünket rá kell irányítani erre, tervet kell készítenünk és megfelelő kitartással a végrehajtásra kell koncentrálni. Egy jó terv melletti kitartással, megfelelő motiváltsággal a siker kulcsa a kezünkben van. Ami az utunkba állhat azok az önkorlátozó sémák, ha beleesünk egy ilyen önkorlátozó sémába a cél elérése egyre nehézkesebb lesz, távolabb kerül tőlünk: nem látjuk át a helyzetünket. Ahelyett, hogy túljutnánk küszködünk a felénk küldött szülői parancsokkal. Eric Berne által létrehozott tranzakció analízis elméletének lényege, hogy minden ember személyiségében három én-állapotot lakozik: a szülői, a felnőtt és a gyermeki. Mind a három én-állapotára szüksége van az egészséges és kiegyensúlyozott személyiségnek. Ha a felnőtt ént a „gyermeki” – „szülői” ellepi, akkor küszködik az egyén, s nem képes megfelelően gondolkodni és jó lépéseket tenni. Főnökök gyakran aktiválják a szülői ént. A beosztott pedig önkorlátozó sémáinak átlátása és túljutás helyett gyakran a munkahelyen is küszködik a szülei által átgondolatlanul felé küldött parancsokkal.

Ahhoz, hogy nekifussunk egy új munkahelynek, ismernünk kell legalább alapfokon önmagunkat, én állapotainkat, érzéseinket, elvárásainkat a céllal kapcsolatban. Régi mantra, hogy az önismeret a siker egyik kulcsa, hiszen ha tisztába vagyunk főleg erősségeinkkel (USP) és gyengeségeinkkel, motivációinkkal, akkor a jövendőbeli cég szolgálhat minket! Igen, nemcsak mi a céget. Kimagasló teljesítményt abban az esetben vagyunk képesek elérni, ha nemcsak akarjuk, de „érezve” látjuk is, hogy hova haladhatunk az adott munkahellyel. Ahhoz, hogy munkánkban sikeresek legyünk nemcsak akarni kell azt, hanem szeretni is, amit csinálunk, így elkerülhető a munkába való belefáradás (Lásd Flow). Mint ahogy már korábban írtuk a megfelelő motiváltság elérésében kulcstényező a jelenre fókuszálás. Abban az esetben, ha a konkrét feladatunkra fordítjuk erőinket, kialakítunk egy fókuszt, akkor sokkal könnyebb a cél elérése.

 

A mai mantra:

KÉPZELET-
FIGYELEM-
TERV-
FEGYELEM (KITARTÁS)-
És VÉGREHAJTÁS.

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka énkép karrier álláskeresés önismeret aktualitások csak haladóknak


2011.01.18. 14:35 smartstaff

A hallgatók több mint fele azért vállal munkát, hogy tanulhasson

Megoldás lehet a ledolgozható tandíj

Tandíj, költségtérítés, BKV bérlet, étkezés, koli vagy albérlet együtt hatalmas költség és akkor még egy moziban sem járt a diplomájáért küzdő fiatal. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája arra volt kíváncsi pontosan miből is finanszírozzák a hallgatók a megélhetésüket, hányan dolgoznak, miként teremtik elő a havi közel százezres apanázsukat. A több száz hallgató bevonásával készült felmérés szerint a hallgatók 29%-a  dolgozik azért, hogy legyen miből tandíjat, költségtérítést fizetni, 53%-uk pedig a tankönyvekre, szakmai programokra, vizsgadíjakra teremti elő saját erejéből a pénzt. A tanulmány arra is rávilágít, hogy a vidéken élő diákok hamarabb állnak a saját lábukra és kezdenek dolgozni, aktívabbak, mint a fővárosiak.

A felmérés adatai azt mutatják, hogy a költségtérítéses hallgatók mindössze 16%-ának tudják a szülők teljes egészében fedezni a képzés  költségeit. 29% ezért egyedül teremti elő az összeget, 12% diákhitelből fizet, 13% pedig szülői segítség mellett maga is hozzátesz a költségekhez. A járulékos költségeket, mint például a tankönyvek, a szülők 27%-a tudja fedezni gyermekének. A lakhatás valamivel könnyebb, hiszen a főiskolai évek alatt a megkérdezett hallgatók több mint fele még otthon lakik, a nappali tagozatosok 14%-a pedig kollégiumi ellátásban részesül. A lakhatási költségek fedezését a nappali tagozatos hallgatók esetében így 66%-ban a szülők állják.

A megélhetési költségekről, étkezésről, utazásról, telefonköltségekről azonban a megkérdezett hallgatóknak már 65%-a teljes egészében, vagy részben önmaga gondoskodik. A szórakozás az a terület, ahol a fiatalok a legönállóbbak. 72%-uk ezt már egyedül finanszírozza, illetve csupán a szülők 12%-a száll be a bulik költségeibe.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) felmérésük nyomán arra a következtetésre jutott, hogy a hallgatókat nagymértékben megterhelheti a tanulási költségek előteremtése. Sok időt és energiát emésztenek fel az olyan alkalmi, vagy diákmunkák, amelyek nem kapcsolódnak szervesen az adott hallgató tanulmányaihoz, így a későbbiekben szakmai tapasztalatként sem segítik az elhelyezkedést. A MÜTF az ellentét feloldására dolgozta ki országosan egyedülálló koncepcióját, mely szerint a tandíjat nem kell kifizetnie annak, aki a főiskola által közvetített szakmailag is releváns gyakorlati helyen azt ledolgozza. Ezáltal a hallgató idejét nem veszi el az értékes szakmai gyakorlattól, hanem karriere megalappozása közben keresheti meg a tanulása költségeit. A főiskola iskolaszövetkezeten keresztül, illetve saját kiterjedt céges kapcsolatrendszerét felhasználva keres álláslehetőségeket a diákoknak.

Forrás: Shortcut

Szólj hozzá!

Címkék: aktualitások


2010.12.22. 09:28 smartstaff

Hogyan legyünk a legjobbak?

A sikernek csak az egyéni teljesítményen alapuló megközelítése nem működőképes. Az emberek nem a semmiből érkeznek. Igenis fontos a jó származás és a pártfogók támogatása. Ezt itthon gyakran félreértik és a kapcsolati tőkével való visszaélésnek értelmezik.Pedig az igazi pártfogókra példa egy támogató szülő, egy edző aki bízik benned, egy öreg barát aki tényleg segíteni és nem lenyomni akar.Úgy tűnhet, hogy azok akik nagyobbá lesznek,  mindent saját maguknak köszönhetnek. Pedig támaszkodnak a rejtett képességeikre amelyek kibányászásához van önfegyelmük, kitartásuk.Odafigyelnek a kivételes lehetőségekre:"one shot, one opportunity" és az előbb említett támogatókra.
A munkával kapcsolatban gondoljunk csak a már megszerzett ismeretekre, tapasztalatokra. Hiszen mindenkinek van tapasztalat, erőssége csak kevesen építenek ezekre.Azok akik sok időt,munkát feláldoznak a jövőjükért,azoknak sikerülni fog..., de a mai kor szellemét követve hiába akarunk mindent egyszerre,mert ez nem járható út.Figyelem, terv, fegyelem,kitartás,végrehajtás és türelem a kulcsszavak amire találatokat kell generálnunk.


Nem elég csak azt kérdezni, hogy milyenek a sikeres emberek. csak akkor értjük meg a siker logikáját, csak akkor tudjuk felgöngyölíteni, hogy valaki miért lett sikeres és mások miért nem, ha megkérdezzük azt is, hogy kik ők – hogy honnan jöttek  és mit tettek meg a sikerért.
A Máté effektus:
A kanadai hoki utánpótlás lényege: vessük ki a lehető legkorábbi életkorban a lehető legnagyobb hálót, hogy megtaláljuk és felneveljük a legnagyobb tehetségeket. 1980-ban Roger Barnsley pszichológus hívta fel a figyelmet egy jelenségre, amit relatív életkornak nevezett el. Kanadában a korosztályi besorolás határa január 1., tehát csak az mehet a 9 évesek korosztályába, aki eddig már betöltötte a 9. életévét, tehát egy évvesztes játékos, aki január 2-án született, 10 évesként kerülhet be, amellyel jelentős fizikai előnyhöz jut, mivel kisebbekkel játszhat együtt és így nagyobb eséllyel figyelnek fel rá, ez a kanadai hoki önmagát beteljesítő jóslata. Robert Merton szociológus ezt nevezte Máté-effektusnak. „Mert mindenkinek, akinek van, adatik és megszaporíttatik; akinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, amilye van”  A szociológusok szerint a siker nem más, mint a halmozottan előnyös helyzet eredménye. Egy jobb játékos jobb feltételekhez, edzőhöz, lehetőséghez jut és nagyobb eséllyel fejlődik tovább.
Ez az effektus ugyanígy vetődik vissza  a munkára. Nem mindegy hogy az elején mit, mikor és mennyit alapoztuk meg az életünket, egy biztos előrelépés érdekében.

A 10000 órás szabály:
Sokan már a 10000 óra hallatán is megtorpannak,és lehetetlennek gondolják, hogy ennyit feláldozzanak valamiért.
De áldozat nélkül nincs siker! Csak rajtunk múlik. Hiszen a  mezőnyt vezető emberek nem csak keményen, vagy sokkal keményebben, hanem nagyon-nagyon sokkal keményebben dolgoznak. A kutatások révén kibontakozó kép azt mutatja, hogy 10 000 óra gyakorlás szükséges ahhoz, hogy valaki mesteri szintre jusson és világklasszis legyen – lényegében bármiben – állítja Daniel Levitin neurológus.
Ma Magyarországon élő munkanélküli emberek elkeseredetten keresik a munkát....és nincs találat....legtöbbször bezárt ajtókon kopogtatnak. De ha belegondolunk abba, hogy legalább 5 évet kell nagyon keményen küzdenünk a sikerért, és ha ez megvan, azt hiszem nem lesznek több bezárt ajtók.
 
A zsenikkel az a baj....
Tévedése máig kísért a közgondolkodásban, ugyanis az IQ és a siker közötti összefüggés csak bizonyos pontig működik. Úgy tűnik, hogy a 120 körüli érték után az IQ további növekedése már nem vetíthető rá semmiféle mérhető és kimutatható valóságos teljesítménykülönbségre. Arthur Jensen szerint a magas IQ általában sokkal kisebb jelentőségű a sikeresség tekintetében, mint bizonyos személyiségjellemzők vagy jellemvonások.
Ez annyit tesz, hogy tudni azt, kinek, mikor és mit kell mondani annak érdekében, hogy mondandónk a lehető legjobb hatást érje el. Az általános és a gyakorlati intelligencia közül az egyik megléte nem feltételezi a másik meglétét is. Az analitikus intelligencia forrása a génekben keresendő, legalábbis részben, azaz okosnak születik az illető. A szociális készség azonban egyfajta tudás, számos készség együttese, amit el kell sajátítani. A hely, ahol ezeket az attitűdöket és készségeket elsajátítjuk, maga a család.
Nézzük csak meg! Lehetünk okosak, szépek, de ha nincs meg az a háttér, amire támaszkodhatunk, akkor elbukunk.
Ha pedig már megvan a biztos támasz, nem számítanak a  külsőségek. Mindenki jó valamiben.Talán éppen a legjobb a világon, de ezt még mi magunk sem tudjuk, mert nem tárjuk fel a bennünk lévő tehetséget, és nem fordítunk több időt arra, hogy magunkat teljes mértékben "feltérképezzük" ,ezáltal megismerjük a letisztított saját értékeinket, így  már megtudjuk hozni helyes hozzáállással a megfelelő döntést,hogy azok a bizonyos ajtók megnyíljanak.Mert tudjuk hogy a cél,amit mi építünk, az minket is épít!

Összegezve: ha sikeresek szeretnénk lenni elengedhetetlen a saját érték, a megtanított érték,a kifogások megoldása, a megfelelő döntés és hozzáállás.


Forrás: Malcolm Gladwell - Kivételesek

 

Szólj hozzá!

Címkék: aktualitások


2010.12.21. 11:46 smartstaff

A kamatozó munkaerő

A pénz és a munka elengedhetetlen kellékei egymásnak. Ennek viszonylatában döntünk, és rangsorolunk legtöbbször. Nézzük meg: munkakeresésnél mi az, ami az elsődleges érvek között van, a döntésünkben? A pénz, a szolgáltatás ellenértéke, vagy akárhogy nevezhetem, de ez egy súlyos döntő érv. Ha érdekli, hogy mit is jelent a pénz evolúciója, olvasson tovább.

Darwin óta tudjuk, hogy az evolúció mindig a különböző formák versengéséből alakul ki. Az élőlényeket olyan dolgok (a gének) generálják, amelyek önmagukban nem élnek, viszont együttesen, szerencsés módon összeállt csapatokban a legkülönbözőbb fajta élőlényeket képesek kódolni, és megfelelő környezeti feltételek mellett az általuk kódolt élőlények valóban létre is jönnek. Könnyen lehet, hogy az ún. szellemi élet vagy gazdasági élet ugyanazokon a működési elveken, ugyanazon a logikán alapul, mint a biológiai élet.

Az élet különféle formái

Párhuzam fő vonalai az élet néhány különböző formája között:

 

 

 

 

 

Te milyen gazdasági lényt akarsz feljeszteni ?
Minek szeretnél a részese lenni?

A döntés Rajtad áll!

Forrás: Mérő László - A pénz evolúciója

Szólj hozzá!

Címkék: munka aktualitások


2010.12.17. 17:31 Hajdu Zoltán

A kivételesség anatómiája

Vannak, akik még a kivételesek közt is kivételes teljesítményre képesek a pályájukon és az életükben. Vajon mi ennek az oka?

A rendkívül sikeres emberekről szóló történetek látszólag az intelligenciáról, a tehetségről és az ambícióról szólnak. Malcolm Gladwell a Kivételesekben bebizonyítja, hogy a siker története valójában teljesen más, és ha meg akarjuk érteni, hogy egy ember miért fut be, akkor alaposabban szemügyre kell vennünk a körülményeit - a családjukat, a születési helyüket, sőt a születési dátumukat is. A siker története sokkal bonyolultabb - és sokkal érdekesebb is - mint azt első pillantásra gondolnánk. Például kevesen tudják, hogy Michael Jordan melyik sportágban kezdte a karrierjét és hogy ott csak közepes eredményeket ért el. (baseball-osként kezdte pályafutását)

Vajon miben hasonlít egymásra a kivételesen sikeres Bill Gates és a Beatles, miért kiemelkedőek az ázsiaiak a reál tudományokban, milyen rejtett lehetőségei vannak a sztársportolók, miért olyan hasonló a legjobb New York-i ügyvédek háttere és története, miért él a a világ legokosabb embere teljes ismeretlenség? Mindez a generáció, a család, a kultúra és a társadalmi hovatartozás eredménye.

Az outlier-ek, a kivételes emberek élete - azoké az embereké, akiknek teljesítménye kilóg az átlagos tartományból.

A következő néhány hétben a fenti kérdésekre igyekszünk választ adni olvasóinknak!

Szólj hozzá!

Címkék: aktualitások


2010.12.11. 15:36 Hajdu Zoltán

Megcsináltuk - együtt

2010. december 9-én a budapesti Hotel Ében szállóban hatvannál is több ember vett részt az első nyílt karrierépítési rendezvényünkünk.

Az eredetileg 5 órásra tervezett előadás végül több, mint 6 órán át tartott, köszönhetően a motivált, aktív résztvevőknek - akik így többé váltak, mint egyszerű, passzív nézők - és vendégelőadóinknak, Geszti Péternek, Mérő Lászlónak, Pécsi Ferencnek és Vágó Beátának, akik nem sajnálták szűkre szabott az idejüket és készséggel válaszoltak vendégeink minden kérdésére.

Nagy öröm számomra, hogy nekem is sikerült olyan módon dinamizálnom a  résztvevőket, hogy folymatosan kérdésekkel bombáztak, ami igazán hatékonnyá tette és konkrét álláskeresési kérdések megoldásaira fókuszálta az eseményt.

A tapasztalatok és azóta is érkező pozitív visszajelzések alapján a rendezvényt csapatunk sikeresnek érzi és úgy döntöttünk, hogy jövőre folytatjuk a most megkezdett utat!

Szeretnénk, ha a következő alkalommal még többet tudnánk adni vendégeinknek, így most még tudatosabb építkezésbe kezdünk: mostani résztvevőinket arra kérjük, hogy töltsék ki kérdőívünket, mondják el véleményüket! A következő tréninghez pedig egy felmérést indítunk, hogy megtudjuk, hogy mit szeretnétek Ti kapni, mire, milyen tanácsra vagy segítségre van szükségetek! Látogass el a lapunkra, írj velünk és jelentkezz akár már most újabb képzésünkre!

Még egyszer köszönjük mindenkinek - a résztvevőknek, az előadóknak és partnereinkek - aki méltónak talált minket arra, hogy értékes idejüket és energiájukat ránk fordítsák!

Szólj hozzá!

Címkék: karrier tréning karrierépítés aktualitások personal branding csakhaladoknak csak haladóknak personal brand karrierépítő


2010.11.24. 08:55 Hajdu Zoltán

Végre ott dolgozom, ahol akarok!

Egyszerű módszerek amelyekkel elnyerheted a Neked való munkát.

Kinek szól a "Csak haladóknak!" Karrierépítési Tréning?

 1. aktuális munkahelyükön hatékonyabban és elégedettebben dolgozni vágyóknak,
 2. éppen váltást fontolgató kiégett menedzsereknek,
 3. leépítések áldozatainak,
 4. fiatal diplomásoknak,
 5. állásinterjún megalázottaknak stb.


Fejvadászként elmondhatom, hogy semmihez nem értő álláskeresővel még nem találkoztam - csak képességeit nem ismerővel vagy a tudását rosszul pozícionálóval.

A 2010. december 9-i tréning során együtt, csoportos munkával jöhet rá mindenki arra, hogy milyen utat követve fogja rövid időn belül megtalálni, hogy ő miben a legjobb és hogy melyik az a cég, aki a pályázó útját, karrierjét építeni tudja.

Igen, jól látod: a mi szemléletünk szerint a jelölt, a munkát vállaló motivált munkatárs a legfontosabb. Ezt a meggyőződésünket fejvadászként a munkalehetőséget adó megbízóinkkal is ismertetjük. Van aki elsőre meglepődik, de aztán továbbgondolva egyetért velünk.

Egyetértettek azzal, hogy a Te letisztított (!) értékeid, képességeid, szakértelmed, motivációd, az amit eddig teremtettél magadból, a legfontosabb terméked.

Akkor mégis miért is olyan nehéz a megfelelő munkát megtalálni? A válság miatt?! Nem a válság a döntő, hanem a reakcióid a válságra. Mi fejvadászként a válságban is folyamatosan kerestünk motivált, tehetséges és magas fizetésekkel jutalmazott munkavállalókat.

A tréningen segítünk rájönni arra, hogy megérezd, hogy milyen tudásod hiányzik most ahhoz, hogy a megfelelő munkát elnyerd.

A rendezvényen megmutatjuk, hogy milyen tudásod van amit most azonnal tudsz használni a saját karriered építéséhez. A Karrierépítési Tréningünkön elkezdheti minden résztvevő a legfontosabb kérdése feltevését ("Az a kérdés, hogy mi is a kérdés?").

Persze a velünk elkezdett tanulási folyamat során a válasz is meg fog Benned születni.

Regisztrálj most!

Szólj hozzá!

Címkék: brand karrier állás álláskeresés humánerőforrás álláskeresők tréning munkanélküli karrierépítés hajtóerő aktualitások hatásfok állásban brand you énmárka karrierépítő


2010.11.18. 11:12 smartstaff

Personal brand, és nem body building :)

Lehet, hogy Te sem tudod pontosan, mit is érts ezen az új personal branding kifejezésen, ami mostanra már divatossá vált, mégis gyakran félreértett.
Most három fő pontot említek meg a személyes márkával kapcsolatban, amelyek segíthetik a megértést.

 1. Az erős személyes márka segít abban, hogy szem előtt lehess azon emberek számára, akik pontosan azt keresik, amit Te nyújtani tudsz. Ha nem emelkedsz ki a tömegből, olyan leszel, mint egy átlagos termék, amelyért csak a legszükségesebb minimális árat fizetik meg. Kitűnő például szolgálnak a tudatos brand buildingre a híres celebek, zenészek, filmsztárok. Azt a többlet összeget, amit megkeresnek, csak részben köszönhetik tehetségüknek, részben pedig a média által kínált lehetőségeket kihasználva erőteljes és egyedi személyes márkájuknak.
   
 2. A kialakított personal brand túlélhet Téged. Rengeteg példát találsz arra, hogy a személyes márka évtizedekig, akár századokig is "élő" lehet, ezáltal folytatva a termékek és szolgáltatások eladását. Gondolj itt William Shakespeare-re, akinek személyes márkája még mindig bevételt hoz a Royal Shakespeare Company-nak, vagy Michael Jacksonra, akinek ma szavazásokat, híreket, rajongói klubot, és közösségi szolgáltatásokat kínáló weboldala üzemel.
   
 3. A personal brand nem azonos a munkahelyi pozícióval, a karriered aktuális státuszával. Vannak, akik ezért hajtanak, és ha egyszer megszerezték, nehezen engedik el. Úgy hiszik, a megszerzett pozíció határozza meg, hogy kik is ők. Munkahelyi pozíciód ugyan megmutathatja a hierarchiában a helyed, talán a képességeidre is rávilágít, de nem mutatja meg, hogy miért dolgozol, sokszor azt sem , hogy mit is csinálsz konkrétan és nem tesz Téged szeméyles márkávvá.

 

Ha felkeltettük az érdeklődését, kattintson ide!

 

Szólj hozzá!

Címkék: tréning aktualitások


2010.11.18. 10:42 smartstaff

A három alappillér!


Saját márkád:

 Mit jelent a brand? Márka, érték, stílus, vagyon. Sok mindent, amelyek összefüggnek egymással. Mint kifejezés, a marketing tudományokban honosodott meg a 20. században, de a jelenben már jóval többet jelent, mint egy klasszikus szakszó.

A személyes márka (personal brand) mindenkiben benne van. Gondoljunk csak sok családnév eredetére, a mai Kovácsok, Szakácsok, Asztalosok, Molnárok stb. ősei ténylegesen saját szakmájuk mesteriek voltak.

Saját márkáddal fekszel le este az ágyba és kelsz fel reggel, vele jelensz meg egy tárgyaláson vagy interjún és bemutatod embereknek. A personal brand akkor is veled van, ha nem akarod, ha nem építed, nem figyelsz rá.
De ma, amikor több ezren vesztik el munkájukat vagy keresnek új állást, a személyes márka erejét nem szabad alábecsülnöd, tudatosan kell vele foglalkoznod. Saját márkádat éppúgy formázhatod és alakíthatod, mint a nagy vállalatok termékeik márkáját, a sikerhez azonban előbb alaposan meg kell ismerned magad.
A personal brand így fogalmazható meg: az, amit az emberek mondanak rólad, amikor kimész a szobából. Ha akarod, képes vagy a saját márkádat értékes vagyonná alakítani, akár a legértékesebbé. Olyan szimbólumok közvetítik, mint a neved, megjelenésed, vagy ahogyan beszélsz.

Személyes márkádnak 2 dimenziója van, a hírnév és a hatásfok. Minél nagyobb azon emberek száma, akik ismernek, gondolnak rád, annál jobb a márkád hatásfoka. Minél gyakrabban gondol rád valaki, minél jobb véleménnyel van rólad, annál erősebbé válik a hírneved is. Egy erős personal brand kialakításához szükséged van mindkét dimenzióra. Bárki felépítheti karakteres személyes márkáját, ha tudatosan áll hozzá és aktívan foglalkozik vele. Különösen fontos azonban a saját márka neked, ha értékesítő pozícióban dolgozol, ahol elvárják tőled, hogy komoly mennyiségű üzletet hozz tető alá. Számodra a personal brand fontosabb, mint bármi más.

A sikeres személyes márka építéséhez a következő alapvető jellemzőket kell megcéloznod: legyen márkád hiteles és következetes. Egy erőteljes márkának személyiségedet, az életviteled és munkádat együttvéve kell visszatükröznie. A legjobb önmagad kell adnod egy brand létrehozásához. Első lépésként meg kell tudnod állapítani, hogy milyen veled született adottságaid vannak. Legjobb, ha ezeket kezded el jellegzetessé fejleszteni. Ha hiteles vagy, az emberek tudni fogják, hogyan viszonyuljanak hozzád: lesznek, akik elkerülnek, de olyanok is, akik megnyerőnek találnak majd. Következetesség alatt pedig azt értem, hogy a munkahelyi és magánéleted konzisztensen alakítod ki, annak ellenére, hogy sokszor szeretnéd a kettőt egymástól teljesen elválasztani. Minél hitelesebb, megbízhatóbb vagy, annál inkább bíznak majd mások is benned. Környezeted úgy érzi majd, hogy bármikor támaszkodhat rád, éppen ezért szükséges, hogy ugyanaz az ember köszönjön vissza rájuk a munkában és bárhol máshol is.
 

Ha felkeltettük az érdeklődését, kattintson ide!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tréning aktualitások személyes márka


2010.11.16. 09:51 smartstaff

Mit is jelent a jövő májusi osztrák álláspiaci nyitás a magyar álláskeresők számára?

- Hiányszakmában dolgozóknál és németül jól tudóknál nem lesz változás. Nekik ma is nyitott a piac és a munkavállalási engedélyt is könnyebben megkapják.

- Nyertesek lesznek az Ausztriában élő magyar állampolgárok, hiszen Nekik van helyi és kulturális ismereteik, így könnyebben jutnak állásinfókhoz, és egy állásinterjún is könnyebben vesznek részt. Nyertesek lesznek a határ mellett élő, németül tudó magyarok is. Ők a napi ingázással osztrák fizetést kapnak és itthon élnek, magyar rezsiköltségekkel. Remek kombináció.Viszont szakképzettség és nyelvtudás nélkül senkin nem segít az álláspiaci nyitás.

- Vesztesek lesznek viszont a hazai vállalkozások, és mi magyarok, akik elveszítünk sok olyan embert, akik a hazai GDP növeléséhez járultak volna hozzá, és nem csak a gazdasági GDP-re, hanem a szellemi GDP-re is gondolunk.

Óva intenék mindenkit attól, hogy azt gondolja, jövő májustól itt a Kánaán, hogy bárki könnyen álláshoz juthat Ausztriában. Nem. Ausztria mindent el fog követni azért, hogy kiszorítsa a keletieket, bármilyen módszerhez is kelljen folyamodniuk.

 Viszont ha az emberek egy kicsit többet fordítanának az önképzésre, és figyelmüket nem pazarolnák el, itthon is megtalálnák a számukra megfelelő munkát.

Tény: a világgazdasági válság kitörése, azaz 2008 októbere előtt 25 ezer fölött, a mélyponton,azaz 2009 júliusában 10 ezer alá esett az álláshirdetések száma, most 2010 őszén emelkedés látható, körülbelül 15 ezerre nőtt az interneten fellelhető álláshirdetések száma.

 Forrás:haszon.hu

 

 

1 komment

Címkék: énkép állás aktualitások