Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.11.16. 09:51 smartstaff

Mit is jelent a jövő májusi osztrák álláspiaci nyitás a magyar álláskeresők számára?

- Hiányszakmában dolgozóknál és németül jól tudóknál nem lesz változás. Nekik ma is nyitott a piac és a munkavállalási engedélyt is könnyebben megkapják.

- Nyertesek lesznek az Ausztriában élő magyar állampolgárok, hiszen Nekik van helyi és kulturális ismereteik, így könnyebben jutnak állásinfókhoz, és egy állásinterjún is könnyebben vesznek részt. Nyertesek lesznek a határ mellett élő, németül tudó magyarok is. Ők a napi ingázással osztrák fizetést kapnak és itthon élnek, magyar rezsiköltségekkel. Remek kombináció.Viszont szakképzettség és nyelvtudás nélkül senkin nem segít az álláspiaci nyitás.

- Vesztesek lesznek viszont a hazai vállalkozások, és mi magyarok, akik elveszítünk sok olyan embert, akik a hazai GDP növeléséhez járultak volna hozzá, és nem csak a gazdasági GDP-re, hanem a szellemi GDP-re is gondolunk.

Óva intenék mindenkit attól, hogy azt gondolja, jövő májustól itt a Kánaán, hogy bárki könnyen álláshoz juthat Ausztriában. Nem. Ausztria mindent el fog követni azért, hogy kiszorítsa a keletieket, bármilyen módszerhez is kelljen folyamodniuk.

 Viszont ha az emberek egy kicsit többet fordítanának az önképzésre, és figyelmüket nem pazarolnák el, itthon is megtalálnák a számukra megfelelő munkát.

Tény: a világgazdasági válság kitörése, azaz 2008 októbere előtt 25 ezer fölött, a mélyponton,azaz 2009 júliusában 10 ezer alá esett az álláshirdetések száma, most 2010 őszén emelkedés látható, körülbelül 15 ezerre nőtt az interneten fellelhető álláshirdetések száma.

 Forrás:haszon.hu

 

 

1 komment

Címkék: énkép állás aktualitások


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr922451869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KomorAndi 2010.11.16. 11:13:20

Szerintem is itthon kellene maradnunk, hiszen ha megnézzük az álláshirdetések száma nőtt az elmúlt évhez képest,ami nem jelent mást, mint hogy mind a kis- és nagyvállalatok stabilizálták helyzetüket, és újraindultak a toborzások az ország minden részén:)
süti beállítások módosítása