Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.02.25. 17:30 Hajdu Zoltán

Minnél öregebbek vagyunk, annál jobban keresünk?

Ez lett a legérdekesebb következtetése egy munkerőpiaci kutatásnak, amelyet a Merces online fizetési felmérés munkatársai legutóbb végeztek. A kutatás során azt vizsgálták, hogy mennyiben befolyásolja a munkavállalók fizetését a kor, és hogyan alakulnak a különböző korcsoportok szerinti bérek az ország egyes régióiban, valamint a különböző szakmai területeken.

A teljes lakosságot figyelembe véve Magyarországon az 55 éven felettiek rendelkeznek a legmagasabb átlagfizetéssel. A korosztály átlagos havi jövedelme bruttó 231.200 forint. A 25-34 évesek átlaga ettől hajszálnyival marad csak el, 230.200 forint. A 35-44 év közöttiek átlagosan havi bruttó 215.600 forintot, a 45-54 évesek pedig 208.200 forintot keresnek havonta. A felmérés eredményei alapján a pályakezdő fiatalok (17-24 évesek) keresnek átlagosan a legkevesebbet, bruttó országos átlagjövedelmük csupán 157.500 forint.

Érdekes eredménye a kutatásnak, hogy míg az országos átlagot tekintve és szinte valamennyi megyében az 55 év felettiek vezetik a fizetési listát, a fővárosban két fiatalabb korosztály, a 25-34 és 35-44 évesek "nyertek", 282 ezer forintos havi átlagfizetéssel.

Ezek szerint vagy Budapesten élek és jobban keresek, mint az átlag Magyarországon, vagy vállalom, hogy csak 55 éves korom után érkezem el a topra. Természetesen ez kisarkítás, de azért kíváncsi lennék rá, hogy hányan mondhatjuk el magunkról, hogy reprezentál minket ez az eredmény.

A teljes kutatási anyagot megtekintheted a marketinginfo.hu oldalán.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás állás álláskeresés fizetések bérek jövedelmek merces


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr471789562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása