Csak haladóknak!

Állásban haladni: hogyan legyünk haladó álláskeresők, hogyan építsünk fel egy sikeres personal brand-et? Tanácsok, aktualitások csak haladóknak!

2010.02.18. 18:58 smartstaff

Tízparancsolat a hatékony önéletrajzhoz!

Az egyoldalas önéletrajzok korát éljük, amelynek alapvetően személyes adatainkat, képzettségünket és szakmai tapasztalatunkat, gyakorlatainkat kell tartalmaznia a jelentkezés idejéig. A legfontosabb kritérium, hogy mindenféle kísérő és kiegészítő anyag nélkül könnyen értelmezhető és feldolgozható legyen az önéletrajz.

  1. Személyes adatainknál a legfontosabbakat említsük csak: név, telefonszám, e-mail cím és esetleg lakcím, születési dátum.
  2. Telefonszámok esetében célszerű a mobilszámot megadni; kritérium az elérhetőség; kerülendő a munkahelyi telefonszám megadása.
  3. Az e-mail címünket a szövegszerkesztő programok általában elszínezik a link miatt, ez azonban nyomtathatóság szempontjából problémát jelenthet, ezért célszerű feketére állítanunk ezt is.
  4. Ugyancsak nyomtatóbarát tipp: a mellékelt fényképnél javasolt a fekete-fehér vagy szürkített verzió, ami ráadásul szolidabban, konzervatívabban jeleníti meg a jelentkezőt.
  5. Munkavállalói múltunkat körvonalakban mutassuk be, a munkáltató megnevezése és a betöltött munkakör a legfontosabbak.
  6. Ha véletlen túlcsúszunk az egy oldalon, arra akkor is figyeljünk, hogy szakmai tapasztalataink és végzettségünk jól láthatóan az első oldalon szerepeljenek.
  7. Felejtsük el a különböző egyedi és feltűnő formai megjelenítéseket, kiemeléseket.
  8. Próbáljuk meg időben folyamatosan bemutatni munkahelyi hátterünket, ne hagyjunk nagyobb időbeli réseket.
  9. A funkcionális önéletrajzok az időbeli ugrások miatt nem javasoltak minden álláskeresőnek.
  10. Vigyázzunk az átmeneti megbízások és tanácsadói munkák megjelenítésével, homályosnak hathatnak.

 

Bővebben az önéletrajzírásról itt olvashatnak.

Szólj hozzá!

Címkék: munka állás álláskeresés önéletrajz álláskeresők jelentkezés toborzás cv fejvadászat csakhaladoknak csak haladóknak állásban haladók önéletrajz írás önéletrajz minta


A bejegyzés trackback címe:

https://csakhaladoknak.blog.hu/api/trackback/id/tr921771267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása